Menarik Di Pantai Klebang

Diposting pada

Ia terletak berhampiran Tanjung Kling. Pantai Klebang satu-satunya pantai di Melaka yang pernah terkenal dengan adanya penginapan unik yang disebut bustel yang kini telah ditutup dan semua yang tinggal hanyalah bas kosong sahaja sebagai peninggalannya.

Kemudi Kapal Selam Agosta 70 Di Pantai Klebang Akubiomed Travel Landmarks Building

Cara dia senang je nak ke Padang Pasir Pantai Klebang tu.

Menarik di pantai klebang. Struktur permukaan Pantai Klebang ini agak berteluk dan mempunyai permukaan yang lapang dan landai. Klebang dibahagikan kepada dua bahagian Klebang Besar dan Klebang Kecil. Datang pada waktu petang ke atas.

Jika anda jenis yang suka aktiviti yang lebih mencabar mungkin Skytrex dikatakan tempat menarik di. Kalau tak memang panas tepi pantai ni. Bila kita tak arif dengan kawasan situ memang ke sana ke sinilah oi berjalannya.

Terdapat lebih 15 hotel bas di Pantai Klebang untuk memenuhi keperluan pengunjung. Tempat ini dekat dengan Bustel bas yang ditukar menjadi hotel muzium kapal selam dan Klebang Coconut Shake yang terkenal sampai Singapura. Nyonya Heritage Museum 82 km Dari Pantai Klebang Villa Sentosa Malay Living Museum 84 Km Dari Pantai Klebang Cheng Ho Cultural Museum 84 Km Dari Pantai Klebang Baca.

Klebang merupakan bahagian Melaka Tengah yang kedudukan di tengah antara Bandar Melaka dan juga Sungai Udang. Pantainya luas pasir yang memutih serta airnya jernih. Biasanya orang meluncur di salji lain pula kami meluncur diatas bukit pasir.

Pantai-pantai yang bakal kami senarai ini termasuk dalam tempat menarik di Melaka 1 Pantai Klebang. Antara aktiviti menarik yang boleh dilakukan di Pantai Klebang adalah seperti berikut. Ada beberapa aktiviti menarik yang boleh dilakukan di Pantai Klebang.

Jika anda sedang mencari tempat makan yang menarik di sekitar melaka di sini adalah tempat yang harus anda pergi. Jika anda berkunjung ke Dataran 1Malaysia aktiviti-aktiviti berikut adalah yang paling menyeronokkan. Kita cuma dari Pantai Klebang jalan je straight lagi ikut laluan tepi pantai tu naik kereta sampai jumpa T junction.

Jangan lupa cuba coconut shake yang amat popular di Pantai Klebang. Berdasarkan orang tua-tua di Klebang nama Klebang ini diilhamkan oleh penduduk kawasan ini. Ia sangat sesuai untuk aktiviti bermain layang-layang bersama anak-anak sambil dibuai tiupan angin bayu laut yang sangat mendamaikan.

Percuma je pun tapi pastikan sediakan duit juga sebab sepanjang pantai ni banyak gerai jualan. Tetapi setelah initiative kerajaan untuk membaik puluh kawasan tersebut dan rebranding ia dibuka semula dengan nama Dataran 1 Malaysia Klebang berjaya menarik orang ramai kembali untuk meluangkan masa diasana. Dataran ini terletak berhampiran dengan Pantai Klebang yang sangat popular di Melaka.

Aktiviti menarik di Pantai Klebang Kawasan Pantai Klebang ini agak berteluk. Permukaan pasir pantainya yang lapang memang sangat sesuai untuk aktiviti santai santai samaada nak berlari ke main layang-layang kejar kejar buih belon bermain di taman permainan. Jadi kalau dah tersinggah ke Melaka tu boleh bersantai di Pantai Klebang sebelum balik.

Klebang merupakan sebuah pantai yang terkenal di negeri Melaka Malaysia. Jadi anda boleh melakukan aktiviti pantai disini seperti bermain layang-layang. Pantai Klebang mempunyai 1001 keistimewaan.

Tak payah bersolek tebal. Kali ini kami repeat balik dengan bermain sandboarding di Dune. Jika anda berkungjung ke Pantai ini jangan lupa untuk mencuba sendiri keenakkan coconut shake.

Klebang Original Coconut Shake Coconut Shake disini sangat popular kerana sedap dan menarik. Masih lagi berkisar kunjungan ke Dune berpasir di pantai Klebang. Pantai Klebang ialah salah satu lokasi menarik untuk bercuti di Melaka.

Dulu dataran pantai Klebang merupakan sebuah tempat yang sunyi sepi dan gagal menarik orang ramai. Sebenarnya tak susah pun nak ke Padang Pasir Pantai Klebang ni. Anda juga boleh berkelah bersama keluarga di pantai ini.

Cuaca di sini panas ya amat. Tempat ini hanya terletak 3 minit jarak memandu dari pantai Klebang. Salah satu aktiviti menarik di tepi pantai.

Ini merupakan pantai yang paling famous di Melaka. Yang menarik setiap satunya dinamakan sempena tempat-tempat di Melaka seperti Bukit Baru Bandar Hilir Alor Gajah Air Keroh Batu Berendam Selandar Bukit Katil Sungai Rambai Jasin dan lain-lain. Disebabkan ada Pokok Rhu ni lah Pantai Klebang ni jadi lebih cantik menarik dan dijadikan tempat untuk berteduh.

Kami berani jamin yang anda tidak akan bosan jika meluangkan masa di sini. Then ambil simpang kiri sebab kanan memang tak boleh. Ketika itu terdapat beberapa pedagang India Muslim yang datang berdagang ingin bersolat di sebuah masjid yang terletak di kawasan ini.

Melaka Skytrex Terbaik Untuk Aktiviti Lasak. 52 Destinasi Menarik Di Melaka Untuk Percutian Instimewa. Klebang terbahagi kepada 2 bahagian iaitu Klebang Besar dan juga Klebang Kecil.

Klebang Besar merupakan kawasan klebang yang mempunyai Pantai Klebang mengunjur sehingga ke kawasan Balik Buloh Klebang. Pantai Klebang Jalan Klebang Besar 75200 Melaka. Mandi laut dekat pantai di Kampung Sg Tuang berdekatan dengan Pengkalan Balak tapi bila waktu nak mandi kena cari masjid.

Mengunakan teori Newton untuk sandboarding. 31102017 Dapatkan Info Menarik di Pantai Klebang Aktiviti Menarik di Pantai Klebang. Aktiviti riadah bersama keluarga dapat dilakukan di dataran ini.

15112018 Klebang dibahagikan kepada Klebang Kecil dan Klebang Besar dan Pantai Klebang terletak di Klebang Besar. Berbagai kemudahan dan tarikan pelancongan telah dibangunkan disini bagi menarik lebih ramai pelancong. Ia sangat sesuai untuk beristirehat sambil menikmati keindahan pantai klebang.

Kali ini Percutian Bajet akan berkongsi keunikan dan keistimewaan yang ada di pantai ini sebagai panduan anda. 19102016 Salah satu tempat yang terkenal di Melaka ini adalah Klebang Original Coconut Shake. Aktiviti menarik di Pantai Klebang.

29122015 Ya memang benar saya bawa anak-anak main sandboarding di pantai Klebang. Kalau jalan di sini sesak teruk ada kemungkinan sebab banyak kereta nak menuju ke Klebang Coconut Shake. 14112017 Dapatkan Info Menarik di Dataran 1 Malaysia Klebang Melaka Aktiviti Menarik.

Pantai Klebang Jom Bercuti Ke Pantai Paling Popular Di Melaka

Tempat Menarik Di Melaka Water Theme Park Theme Park Water Park

Pantai Klebang Jom Bercuti Ke Pantai Paling Popular Di Melaka

Homestay Roemahkoe Destini Ku Bas Cafe Di Pantai Klebang Melaka Melaka Klebang Cafe

D Qnut Chalet Terletak Di Tepi Pantai Kuala Linggi Berkonsep Kontena Yang Unik Juga Salah Satu Tempat Dan Lokasi Yang Popular Home Fashion Penginapan Tempat

Pulau Redang Tempat Menarik Di Terengganu Places To Visit Terengganu Outdoor

Pantai Klebang Melaka Offers Beach Picnics And Other Attractions The Star

Pantai Klebang Melaka Ini Aktiviti Wajib Pelancong Buat Makanan

750 Koleksi Gambar Pemandangan Pantai Saat Sunset Terbaik Pemandangan Pantai Matahari Terbenam Pantai

Pantai Klebang Melaka Percutian Pantai Paling Popular Di Melaka Lokasi Percutian

Cuti Sekolah Best View Apa Yang Menarik Di Pantai Klebang Melaka Youtube

10 Pantai Di Melaka Yang Menarik Untuk Pencinta Pasir Putih Bayu Laut

25 Vacation Homes In Malaysia That Are Totally Perfect For Group Stays Vacation Home Vacation Around The Worlds

Pantai Klebang Jom Bercuti Ke Pantai Paling Popular Di Melaka

Silverscape Residence Melaka Apartmen Tawaran Di Malaysia

Bersantai Selesa Di Homestay Kontena Melaka Dekorasi Luar Ruangan Penginapan Kolam Renang

Pantai Klebang Jom Bercuti Ke Pantai Paling Popular Di Melaka

Klebang Beach Tempat Menarik Di Melaka Beach Beach Trip Places To Visit

Masbro Village Malacca Location Lot 291 Jalan Paya Rumput Bt 7 1 2 Paya Rumput Melaka Malaysia Price Rm280 Per Night

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *