Tempat Menarik Di Pantai Batu Hitam

Diposting pada

Untuk uols yang putus cinta. Banyak tarikan menarik di Pantai Batu Hitam namun untuk kali ini kami bukan hendak bercerita tentang itu sebaliknya berkisar asal-usul Pantai Batu Hitam ini mendapat.

Pantai Batu Hitam High Res Stock Images Shutterstock

Katanya longgokan batu hitam terhasil dari fenomena semula jadi yang dipercayai berlaku sejak ratusan tahun lalu.

Tempat menarik di pantai batu hitam. MALAM CARBOOTH PANTAI BATU HITAM. Jualan makanan pakaian. Jalan Beserah 26100 Beserah Kuantan Pahang.

Kalau ada laut hitam di Malaysia lagi menarik. Maybe uols boleh bercuti atau berkelah dan makan angin sambil release tension. Jelas dari namanya pantai ini memang penuh dengan batu-batu berwarna hitam yang dapat dilihat di persekitaran pantai.

3132018 Di wilayah pesisir selatan pulau eksotis ini terdapat beberapa batu hitam. Pantai bersih dan sangat tenang. Satu lagi destinasi pantai popular di Kuantan adalah Pantai Batu Hitam yang juga boleh anda lawati melalui Jalan Berserah-Gebeng.

If uols tidak tahu ingin ke mana weekend ini. Inilah keistimewaan Pantai Batu Hitam Terdapat banyak longgokan batu hitam sepanjang kawasan pesisiran pantai. Mungkin kerana suasana di sini lebih santai jika hendak dibandingkan dengan Teluk Cempedak ramai yang memilih untuk berkelah dan menghabiskan waktu hujung minggu mereka di sini.

Pantai Batu Hitam Sumber. Pantai Balok dan Pantai Batu Hitam. Tidak hanya itu saja keunikannya pesisir di pantai ini tidak berhiaskan pasir sebagaimana pantai-pantai yang lain melainkan batu-batu kerikil berwarna hitam.

1942017 Bukan sahaja ada pantai pasir hitam langkawi kami juga ada pantai batu hitam di Kuantan. Selain unik Pantai batu Angus juga menyuguhkan pemandangan yang eksotis karena di kawasan pantai dapat dijumpai kolam-kolam alami berupa air laut yang dikeliling oleh batu-batu hitam berukuran besar yang membentuk. Pantai Batu Putih berlokasi di Desa Batuputih Bawah Kec.

Oh ya sebenarnya pantai hitam ini membuatkan suasana pantai tampak lebih romantis dan menenangkan. Jarak dari pusat Bandar Kuantan hanya 8-9 km sahaja. Anda juga dapat melihat batu-batu kerikil semulajadi serta batu besar di pantai ini.

2522018 Berlokasi di Old Street Batu Pahat di atas bumbung bangunan ini terdapat sebuah taman yang dihias cantik yang diberi nama Sky Garden Old Street. Back to the main tajuk kan mengenai Pantai Batu Hitam I ada google sikitlah pasal pantai ni yang terletak kira-kira 10km dari Kuantan. 25112020 Gambang Water Park merupakan taman tema yang paling menarik di Kuantan yang terletak hanya 40 kilometer dari pusat bandar dan ia bakal menjanjikan keseronokan yang terbaik untuk pengunjung.

Atau cuci mata. Jumaat – Ahad 5 Petang Hingga 10 Malam AKTIVITI. Pantai Batu Hitam sangat popular di kalangan penduduk setempat dan pengunjung kerana terdapat batuan berwarna hitam yang membezakannya pantai ini dengan lokasi yang lain di sekitar Kuantan Pahang.

2512021 Gambang Water Park merupakan taman tema yang paling menarik di Kuantan yang terletak hanya 40 kilometer dari pusat bandar dan ia bakal menjanjikan keseronokan yang terbaik untuk pengunjung. Pantai tersebut mendapat namanya dari ciri unik di sepanjang landskapnya iaitu katil batu yang besar serta bervariasi dalam warna dari kelabu hingga hitam. Jika tertarik dengan sejarah dan budaya lokal wisatawan dapat mengunjungi Makam Sunan Nyamplungan Makam Sunan Nyamplungan.

Jika Anda ingin menikmati keindahan pantai ini Anda cukup berkunjung ke Bitung. Hamparan pasir yang lembut dan luas dengan warna kecoklatan juga dapat anda nikmati di sini. Tempat ini amat sesuai untuk sesiapa yang suka selfie atau wefie.

Gambang Resort City mempunyai kawasan yang agak luas dan mempunyai dua taman tema utama iaitu Gambang Water Park dan Safari Park. Ranowuluh Kota Bitung Sulut. Konon Pulau Kalimon Jawa ditemukan oleh keponakan Sunan Kudus Sunan Kudus.

Gambang Resort City mempunyai kawasan yang agak luas dan mempunyai dua taman tema utama iaitu Gambang Water Park dan Safari Park. Selain taman yang indah di bahagian atas bumbung ini juga terdapat banyak restoran yang dihias dengan penuh kreatif. Saya jamin anda sangat-sangat rugi jika tidak mampir ke tempat ini.

552020 26 Tempat Menarik Di Janda Baik Untuk Percutian Singkat Yang Luarbiasa. Untuk pengetahuan anda pantai Reynisfjara ini terletak di selatan Iceland. Berkahwin dan mempunyai anak-anak dan hubby tersayang.

Terdapat juga garis pantai berpasir yang indah dan. Jadi kalau anda belum melihat dan bergambar dengan bulan di atas pasir pantai itu jangan lepaskan peluang untuk berkunjung ke Pantai Batu Hitam Kuantan. Bukit Cinta merupakan kawasan dataran tinggi yang dilengkapi dengan berbagai perangkat menarik dan populer sebagai tempat wisata foto.

5 Tempat Menarik Yang Anda Boleh Kunjungi di Laut Hitam Black Sea Turki. Ini adalah kyangan yang di ciptakan di bumi Jawa Timur. Anda boleh melihat banyak burung Puffin di pantai ini.

Selain itu tepat penangkaran penyu juga dapat Anda temukan di area Pantai Batu Putih. Seronok bukan bercuti di Kuantan kerana banyak sekali pilihan pantai menarik yang boleh anda terokai hanya dari kawasan pusat bandar. Pantai ini unik memiliki batu-batu hitam seperti gunung berapi tetapi tidak ada gunung di dekatnya.

Bergambar dengan replika bulan terbesar di. Pantai Batu Hitam adalah destinasi peranginan pantai yang terletak 4km utara Kuantan. Black Sea ini merupakan kawasan yang agak terpencil dan mempunyai beberapa buah kampung dan juga terletak berdekatan dengan persisiran pantai.

Memandangkan mother-in-law punya rumah around Galing so rasanya ambil masa 10-20 minit nak sampai Pantai Batu Hitam so I rasa Pantai batu hitam ni dapat nama sebab dekat 1 bahagian ada banyak batu hitam yang tersusun cantik atas pantai. Jonggring saloko adalah nama kayangan yang ada di cerita legenda pewayangan. Lokasi pantai ini terletak di sebuah tempat terpencil bernama Desa Mentaraman Kecamatan Donomulyo Kabupaten Malang Jawa Timur.

Tempat Menarik Di Kuantan. Tapi banyak juga yang berserakan.

Sejarah Asal Usul Disebalik Nama Pantai Batu Hitam Di Kuantan

Niskm7li24ddvm

Visit Kampung Pantai Batu Hitam 2021 Travel Guide For Kampung Pantai Batu Hitam Kuantan Expedia

Pantai Batu Hitam High Res Stock Images Shutterstock

Jom Ke Pantai Batu Hitam Ghazalitajuddin Com

Bjurdatd0ip1xm

Pantai Balok Kuantan 12 Best Balok Beach Activities Resort

Pantai Batu Hitam High Res Stock Images Shutterstock

27 Tempat Menarik Di Kuantan Edisi 2021 Pahang Panduan Bercuti

Pejabat Daerah Tanah Kuantan Pantai Batu Hitam

30 Tempat Menarik Di Kuantan Pahang Terbaru 2021 Destinasi Terbaik

Jom Ke Pantai Batu Hitam Ghazalitajuddin Com

Pantai Batu Hitam High Res Stock Images Shutterstock

Bernama Replika Bulan Tarikan Baharu Pantai Batu Hitam

Pantai Batu Hitam Kuantan Ada Tarikan Baru Replika Bulan Gergasi Rileklah Com

Replika Bulan Tarikan Baharu Pantai Batu Hitam Rakyat My

Jom Ke Pantai Batu Hitam Ghazalitajuddin Com

Pantai Batu Hitam High Res Stock Images Shutterstock

Rayuan Batu Hitam Harian Metro

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *