Kereta Honda Jimat Minyak

Diposting pada

189kmliter 100km RM1150 Honda City 2016. Menggunakan enjin 16 SOHC injap ia dilengkapi dengan injap pergerakan semulajadi yang berubah-ubah.

Senarai Kereta Pertama Pilihan Rakyat Malaysia Jimat Harga Dan Minyak Automology Automotive Logy The Study Of

Kereta ini memiliki kapasiti tangki minyak 36 liter dan kadar pelepasan CO 2 91 gkm berdasarkan Standard Pelepasan Eropah European Emission Standards.

Kereta honda jimat minyak. Cara jimat minyak kereta auto yang seterusnya adalah dengan sentiasa memeriksa tekanan tayar kereta anda. Kita boleh lihat sendiri sekarang trend penghasilan kereta jenama jenama kereta sekarang banyak tertumpu kepada teknologi menjimatkan minyak petrol kereta. Di Jepun untuk membeli kereta yang baru salah satu aspek yang dicari adalah kereta yang menggunakan minyak yang paling sedikit.

Alat Jimat Minyak Kereta Paling Berkesan Jaminan 100 wang dikembalikan 10 hari daripada tarikh pembelian. Myvi 13 bukan sahaja direka dengan reka bentuk yang menarik tetapi ia juga turut menawarkan penimatan minyak. Kos maintenance mungkin lebih mahal sikit dari Myvi tapi antara paling murah.

Contohnya sekarang macam Honda punya keluaran 15 turbo 18 standart hybrid VW 12 turbo Proton 16 turbo Perodua 13 15 keluaran 20 semakin kurang. Akan datang kita tidak mampu jangkakan dan mungkin harga minyak akan naik semula. Informasi perodua axia peugeot 208 volkswagen polo sedan proton iriz kereta jimat minyak mitsubishi mirage mitsubishi attrage model kereta paling jimat minyak di malaysia honda city 2016 myvi 1 3 hyundai i10.

Kereta yang jimat minyak seterusnya Hyundai i10 JarakLiter. Didatangkan dengan enjin 16cc kereta ini dijual pada harga RM83480. MPR FUEL SAVER merupakan satu gajet yang mengawal dan menstabilkan arusvoltan elektrik di dalam kenderaan supaya penggunaan arusvoltan akan lebih stabil dan sempurna.

Pihak Honda claim kereta ni jimat minyak iaitu 4 liter setiap 100km bersamaan 25kml. Harga minyak berdasarkan harga RON97 pada Mac 2017. Berikut merupakan senarai kereta paling jimat minyak dengan harga kereta di bawah RM100 ribu.

20 Model Kereta Paling Jimat Minyak di Malaysia Pada awal Tahun 2020. Oleh itu pembuat kereta sentiasa mengutamakan kereta paling jimat minyak untuk dihasilkan pada bakal pengguna. Model-model kereta baru dan lama disatukankredit Photo.

Ia juga berkapasiti 1497 cc dengan kuasa 118 hp pada 6600 rpm tork 145 Nm pada 4600 rpm pula adalah bacaan seterusnya. Kereta ini memiliki kapasiti tangki minyak 36 liter dan kadar pelepasan CO 2 91 gkm berdasarkan Standard Pelepasan Eropah European Emission Standards. Tayar yang kurang tekanan angin akan menyebabkan pergerakan kereta menjadi berat dan sekali gus akan menyebabkan penggunaan minyak tinggi.

Kereta ini dibekalkan dengan enjin 133 cc dan ia mampu bergerak sejauh 17 km untuk seliter minyak. Kadar harga minyak akan berubah mengikut harga minyak semasaRujukan sumber imej1. Kadar pecutan 0-100kmj pula lebih kurang 87 saat.

Antara kereta yang jimat minyak dalam tahun 2020 serta paling popular di kalangan rakyat Malaysia. Honda City jimat minyak Dengan peningkatan kos sara hidup zaman sekarang sudah tentu kita mencari kenderaan yang boleh memberikan penjimatan bahan api dan cekap dari aspek penggunaan bahan api bukan. Harga petrol yang kian meningkat saban tahun telah menjadikan model-model kereta yang mempunyai enjin jimat minyak sebagai pilihan utama berbanding kereta yang kurang mesra penjimatan petrol.

Bagaimanapun kekurangan kereta ini adalah tangki minyaknya cuma boleh menerima 50 liter minyak sahaja. Kos Prius C boleh mencecah MYR 153170 dan anda perlu berbelanja RM9360 untuk mengisi tangki penuh. Kalau kebetulan dah ada kereta idaman dan jimat minyak pula itu adalah satu bonus.

Kos Prius C boleh mencecah MYR 153170 dan anda perlu berbelanja RM9360 untuk mengisi tangki penuh. Kereta kecil ini juga menawarkan penggunaan minyak yang jimat iaitu dengan hanya 1923 kml. Ford Fiesta SE with 1-liter EcoBoost MT 43 liter100km Perodua Bezza 10 MT 44 liter100km Perodua Bezza 13 AT 45 liter100km with Eco Idle.

Kereta jimat minyak yang lain adalah Honda City. Dengan kekuatan enjin tersebut kereta ini boleh digerakkan sejauh 16 km bagi setiap liter minyak. Harga minyak berdasarkan harga RON97 pada Mac 2017.

Walaupun harga petrol turun naik dan ketika ini diparas yang rendah namun kereta yang jimat penggunaan minyak tetap menjadi salah satu kriteria penting untuk dinilai apabila membeli sesebuah kereta. Sebab semua nak jimat minyak.

9 Jenis Kereta Jimat Minyak Paling Jimat Minyak Thelepaksantai

Kereta Paling Jimat Minyak Di Malaysia Edisi 2020 Youtube

Mitos Alat Penjimatan Bahanapi Yang Mengarut Mekanika

5 Kereta Malaysia Paling Jimat Minyak Youtube

6 Buah Kereta Paling Jimat Minyak Di Malaysia Berharga Rm100k Kebawah Cilipedas Com

Kereta Murah Paling Jimat Minyak Di Malaysia Yang Perlu Anda Tahu Encikshino Com

10 Suv Paling Jimat Bahan Api Careta

Terbaik Di Pasaran Kereta Paling Jimat Minyak Di Malaysia

5 Kereta Terbaik Jimat Minyak Petrol Youtube

Terkesan Harga Minyak Naik Perodua Bezza 2020 Katanya Jimat Minyak Wapcar

10 Kereta Paling Jimat Minyak Di Malaysia Dengan Harga Di Dokter Andalan

5 Kereta Jepun Yang Paling Jimat Minyak Melancong Ke Jepun

9 Model Kereta Paling Jimat Minyak Di Malaysia No 1 Ramai Naik Perodua Dealer By Mazlina Bakri

Honda City Sport Hybrid Praktikal Jimat Minyak Dan Berkuasa Pandu Uji Prebiu Com

Kereta Paling Jimat Minyak Di Malaysia 2016 Binmuhammad

Gambar 9 Model Kereta Paling Jimat Minyak Di Malaysia 10 Gambar Gambar

Honda City Vs Nissan Almera Vs Toyota Vios Sedan Segmen B Mana Paling Jimat Minyak Wapcar

5 Model Kereta Yang Paling Jimat Minyak Max Power Revolution

Senarai 30 Model Kereta Yang Paling Jimat Minyak Di Malaysia

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *